کلم پلو

کلم پلو

مواد لازم

برنج3 لیوان
گوشت چرخ کرده  200 گرم
پیاز1 عدد
آرد نخودچی1 قاشق غذاخوری
کلم قمری خلال شده400 گرم
پیاز داغ 2قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر خرد شده ترخون، ریحان، شوید200 گرم
آبغوره 2 قاشق غذاخوری
پودر لیمو امانی نصف قاشق مرباخوری

مشخصات

برای 4
زمان پخت 5
روش نه جندان سخت
آشپزی :


-برنج را به مدت 2 الی 3 ساعت با نمک خیس میکنیم.ابتدا گوشت چرخ کرده را آماده میکنیم. گوشت، پیاز رنده شده که آب آن را جدا کرده ایم، آرد نخودچی، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و در دست کوفته های ریز و یک اندازه ای درست کرده و داخل روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم سپس کمی پیاز داغ درست میکنیم و کلم را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن با نمک و فلفل و زردچوبه و پیاز داغ تفت میدهیم، چند دقیقه بعد هم کمی آبغوره و پودر لیمو امانی اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا زمانی که آب آن تبخیر شده و کلم مزه دار شود، سپس سبزی را نیز به کلم اضافه کرده و به مدت خیلی کوتاهی آن را نیز کمی تفت میدهیم.آب را داخل قابلمه میجوشانیم و برنج خیس خورده را اضافه میکنیم و پس از اینکه کمی جوشید، آبکش میکنیم (برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد که البته بعد از مدتی و با کسب تجربه زمان آبکش کردن برنج با نگاه کردن به آن دستتان میاید و نیازی به انجام این عمل نیست).قابلمه را روی حرارت قرار داده، ته قابلمه مقداری روغن می ریزیم و ته دیگ دلخواه تان را ته آن قرار می دهیم (نان ، سیب زمینی و …)سپس یک لایه برنج، یک لایه کلم، مقداری گوشت قلقلی و باز به همین ترتیب لایه ها را تکرار میکنیم تا زمانی که مواد تمام شود (مقداری از گوشت قلقلی را برای تزئین کنار بگذارید) و بعد حرارت را زیاد میکنیم تا برنج بخار کند، سپس با انتهای قاشق یا کفگیر، چند روزنه در قسمتهای مختلف باز میکنیم و نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کرده و روی برنج پخش کرده و حرارت را کم می کنیم، پس از دم کشیدن برنج را در دیس میکشیم و با گوشت قلقلی و برنج زعفرانی تزئین کرده و سرو میکنیم.

1395/6/17

فرم پاسخ

از طریق فرم زیر پیام خود را برای ما ارسال کنید

محتوای بیشتر در این بخش: