1240

آش جوشواره

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: 200 گرم
  • عدس پخته: یک و نیم لیوان
  • اسفناج پخته شده: 1 فنجان
  • پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • رازیانه، تخم گشنیز، جوز هندی (ساییده شده): از هر کدام 2 قاشق مرباخوری
  • خمیر پیراشکی: می توانید از خمیر آماده فیلو استفاده کنید.

مشخصات

برای 3 نفر
روش حرفه ای
آشپزی :
۱٫ گوشت چرخ کرده را با نیمی از پیاز داغ تفت داده و کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم و با یک فنجان آب می گذاریم تا بپزد. سپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخ کرده را مخلوط کرده و نیمی از ادویه (رازیانه، تخم گشنیز و جوز هندی) را به آن اضافه کرد، نمک و فلفل می زنیم و با میکسر خوب له می کنیم. این مواد میانی جوشواره است که آماده و کنار می گذاریم. برای درست کردن جوشواره ها به دو طریق می شود عمل کنیم:

۲٫ قسمتی از خمیر را بصورت لواش نازکی باز می کنیم و قالب می زنیم و داخل لواش ها را با مقداری از مواد پر می کنیم و با لواش دیگری روی آن را می پوشانیم و با چنگال چین می کشیم. یا این که خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردیم به فاصله از مواد روی سطح آن می گذاریم و با لواش دیگری روی آن را می پوشانیم و با فاصله آنها را برش می زنیم و با چنگال چین می کشیم.

۳٫ قابلمه ای را پر از آب کرده روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و سپس جوشواره ها را داخل آب در حال جوش می ریزیم تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له شود و وا برود. جوشواره ها را داخل آبکش ریخته کنار می گذاریم.

۴٫ باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت می دهیم و باقی ادویه را (رازیانه، تخم گشنیز و جوز هندی) داخل آن ریخته با یک لیوان آب می گذاریم اسفناج بپزد و جا بیفتد. و سس جوشواره ها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.

۵٫ این غذای بومی بجنوردی به نوعی شبیه به غذای راویولی ایتالیایی است. برای درست کردن آن می توان از خمیر راویولی هم استفاده کرد ولی چون این یک غذای سنتی – بومی است با خمیر خانگی بهتر و خوشمزه تر می شود.

شهریور ۲۶, ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

بررسی امنیتی *