419

آش شلـه

مواد لازم

  • نخود و لوبیا سفید در مجموع  150 گرم
  •  لوبیا چیتی 90 گرم (یك‌دوم پیمانه)
  •  ماش   80 گرم (یك‌دوم پیمانه)
  •  عدس 100 گرم (یك‌دوم پیمانه)
  •  گندم 200 گرم (یك پیمانه)
  •  برنج 100 گرم (یك‌دوم پیمانه)
  •  گوشت دنده گوسفندی 500 گرم
  •  پیاز 1 عدد
  •  آب2/5 لیتر (10 پیمانه)
  •  ادویه آش* از هر كدام یك‌دوم قاشق چایخوری
  •  نمك و فلفل به میزان لازم
  •  * جوز هندی، زنجفیل، دارچین، زردچوبه
  •  مواد لازم برای تهیه قیمه
  •  گوشت قیمه‌ای بدون چربی250 گرم
  •  روغن مخصوص سرخ كردنی60 میلی‌لیتر (یك‌چهارم پیمانه)
  •  پیاز سرخكرده3 عدد
  •  لپه 100 گرم (یك‌دوم پیمانه)
  •  رب‌گوجه‌فرنگی  2 قاشق سوپخوری
  •  ادویه مخصوص* از هر كدام یك‌دوم قاشق چایخوری
  •  گلاب 1 قاشق چایخوری
  •  زعفران دم‌كرده 1 قاشق سوپخوری
  •  نمك به میزان لازم
  •  *هل، زنجفیل، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه

مشخصات

روش حرفه ای
آشپزی :

حبوبات، گندم و برنج را جداگانه بشوئید و در ظرف‌های جداگانه به مدت یك شب بخیسانید. آن‌گاه گوشت را همراه با پیاز، نخود، لوبیاها و آب روی حرارت ملایم بپزید.

سپس گوشت را از قابلمه درآورید و ریش‌ریش كنید و دوباره در قابلمه بریزید. آش را یك ساعت دیگر روی حرارت ملایم بپزید و بعد، برنج، ماش، عدس، گندم، نمك و فلفل را به آن بیفزائید و پیوسته هم بزنید تا حبوبات آش كاملاً له شود.

اكنون دارچین، جوز هندی، زنجفیل و زردچوبه را اضافه نمائید و به مدت ۱۰ دقیقه، آش را دم كنید. حالا آش را برای پذیرائی در كاسه مناسبی بكشید و رویش را با قیمه بیارائید.

روش تهیه قیمه: گوشت را در روغن تفت دهید و پیاز سرخكرده و لپه را به آن بیفزائید و تفت دهید. آن‌گاه زردچوبه، فلفل، رب گوجه‌فرنگی و قدری آب به آن بیفزائید و بگذارید گوشت بپزد و به روغن بیفتد.

حالا نمك، ‌ادویه مخصوص، گلاب و زعفران را درون قیمه بریزید، در قابلمه را بگذارید و در حدود ده دقیقه آن را دم كنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.

اسفند ۲۵, ۱۳۹۵

بدون دیدگاه

بررسی امنیتی *