588

کلوچه خرمایی – گردویی

مواد لازم

  • مواد لازم  برای خمیر کلوچه
  • روغن مایع ۱۱۰ گرم
  • شکر ۲۵ گرم
  • مایه خمیر فوری ۶ گرم
  • شیر ولرم ۲۵۰ میلی لیتر
  • آرد حدود ۴۵۰ گرم
  • وانیل ۴/۱ قاشق چایخوری
  • مواد لازم برای مواد میانی
  • خرما ۲۵۰ گرم
  • گردو ۱۵۰ گرم
  • دارچین ۱ قاشق چایخوری
  • زنجبیل ۲/۱ قاشق چایخوری

مشخصات

برای 4 نفر
روش حرفه ای
آشپزی :

ابتدا خمیر ترش (مایه خمیر) را با شیر نیم گرم و کمی از شکر مخلوط کرده و درب آنرا می گذاریم تا خمیر مایه عمل آید (حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه کافی است) سپس شکر را به علاوه روغن، وانیل و خمیر مایه عمل آمده مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه نموده تا خمیر بدست نچسبد.

پس از کمی ورز دادن روی خمیر را پوشانده حدود نیم ساعت استراحت داده تا خمیر ور بیاید.

در این فاصله مواد میانی را تهیه کنید:

طرز تهیه مواد میانی:

خرما را از هسته جدا کرده در صورت تمایل پوست آن را بگیرید کمی حرارت دهید سپس با پشت قاشق کمی آن را له کنید با گردو ریز شده و دارچین و زنجبیل مخلوط کنید.

طرز تهیه مایع رویه کلوچه:

برای تهیه مایه رویه کلوچه،  یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی زعفران، یک قاشق شیر و یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید.

مرحله آخر

بعد از ور آمدن خمیر و تهیه مواد میانی،  خمیر را به اندازه های ۵۰ گرمی چانه کرده و مواد میانی را وسط آن قرار داده و آنرا اندازه نارنگی فرم دهید و در سینی چرب شده قرار دهید.

سپس روی کلوچه را مهر بزنید، مهر را فشار دهید تا کلوچه پهن شود.

روی کلوچه ها را با رویه گواش کرده و کنجد بپاشید و در فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا شماره گاز ۵ و یا ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.(این خمیر احتیاج به استراحت دوم ندارد)

تیر ۲۹, ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

بررسی امنیتی *